Keolis voorziet elektrische bussen voor Tomorrowland

Als een van de vaste mobiliteitspartners van Tomorrowland voorzien we als Keolis al een tiental jaar busvervoer voor de bezoekers van Tomorrowland. De festivalgangers die toekomen op de luchthaven van Zaventem of het Zuidstation van Brussel, kunnen gebruik maken van aparte shuttles om tot hotels in Brussel of tot Dreamville, de camping van Tomorrowland, te geraken. Ook voor het vervoer tussen Brusselse hotels en het festivalterrein voorzien we pendeldiensten.

Nu zetten we nog een stap verder richting verduurzaming door elektrische bussen in te zetten voor de verbinding tussen de Brusselse hotels en het festivalterrein in Boom. “We zijn het enige busbedrijf dat elektrische voertuigen in ons land voor toerismevervoer kan aanbieden op dit moment,” zegt Koen Ronsmans, Operations Manager bij Keolis in Brussel. “We voorzien in totaal 120 bussen om Tomorrowland-bezoekers te vervoeren, waarvan er 5 nu volledig elektrisch zijn. Elke elektrische bus kan 56 passagiers vervoeren en in totaal 350 km rijden. Via een rotatiesysteem voorzien we tijdige laadbeurten én garanderen we continu beschikbaar vervoer. Dankzij onze chauffeurs en ons dedicated Tomorrowland Team verloopt ook dit jaar alles vlot op het terrein.”

Transport van over het hele land

Naast elektrische bussen stelt Tomorrowland dit jaar voor het eerst ook bussen ter beschikking om festivalgangers vanuit 48 verschillende locaties over het hele land tot in Boom te krijgen. Ze volgen daarbij de trend van meerdere festivals die op die manier de verkeersdrukte van en naar het festival willen aanpakken. Vooral voor dagtoeristen die van verder komen, blijkt dit een aantrekkelijk aanbod als alternatief voor het openbaar vervoer. Keolis, die marktleider is in het festivalvervoer per bus, merkt dat dubbel zoveel festivals in vergelijking met vorig jaar de busdiensten voor lange afstanden inzetten via haar concept Event-Shuttle.

In totaal verwelkomt Tomorrowland zo’n 400.000 festivalgangers van over heel de wereld.

Koen Ronsmans

"Traject tussen hotels en festival ideaal"

“Het traject tussen de hotels en het festivalterrein is ideaal om onze elektrische bussen in te zetten. En ook al is het op dit moment nog een “beperkt” aanbod,  de eerste stappen naar duurzaam vervoer worden hiermee wel gezet. Bovendien hebben we op het gebouw in onze stelplaats ook zonnepanelen, waardoor we dankzij zonne-energie éxtra groen rijden."

- Koen Ronsmans

Tomorrowland 2024 @ Zuidstation in Brussel

  • Youssef chez TML
  • Tomorrowland 2024 Gare du Midi 1
  • Tomorrowland 2024 Gare du Midi 2
  • Tomorrowland 2024 Gare du Midi 3
  • Tomorrowland 2024 Gare du Midi 4
  • Tomorrowland 2024 Gare du Midi 5