Festivalvervoer: "Het is een ervaring die je als chauffeur minstens één keer moet meegemaakt hebben"

Voor Keolis was het festivalseizoen van 2024 een erg drukke periode. We verzorgden vervoer voor verschillende Belgische evenementen voor zowat alle doelgroepen. Van Vlaanderen tot Wallonië, van elektronische muziek tot rock en R&B, van jong tot ouder, …

Passengers

Met Extrema Outdoor festival in Houthalen-Helchteren op 19 mei trapte Keolis het festivalseizoen officieel op gang. Doorheen de zomer zorgden we voor het vervoer van evenementbezoekers. Het ging zowel over reguliere shuttlediensten als over vervoer van passagiers over het hele land met Event-Shuttle. Hierdoor zorgde Keolis voor een vlotte, duurzame en veilige verbinding naar talloze Belgische events, waaronder Tomorrowland, Les Ardentes, Francofolies de Spa, Graspop Metal Meeting, Dour Festival, de concerten van AC/DC en Bruce Springsteen, om er maar enkelen op te noemen. Voor al deze evenementen hebben we een gemakkelijke en comfortabele vervoersoplossing uitgewerkt waardoor festival- en concertgangers zonder zorgen of stress konden genieten van de sfeer en muziek.

Chauffeur Fabio over Les Ardentes-festival

Geen vervoer zonder onze chauffeurs natuurlijk. Fabio is 30 jaar, schoolbuschauffeur bij Keolis in Sprimont en deelt zijn ervaring op het festival Les Ardentes in Luik. Dit doet hij voor een tweede keer. Na zijn eerste keer was hij helemaal verkocht. Sindsdien probeert Fabio zich elke zomer vrij te maken voor het festivalvervoer.

"Wanneer Keolis festivalvervoer doet, laat ik aan de planning weten dat ik de shuttlediensten graag wil rijden," vertelt hij. De sfeer op de bus bij festivals is helemaal anders dan wat hij gewoon is bij schoolvervoer. “Het publiek is erg gevarieerd, dat vind ik leuk. Hoewel het sfeervolle diensten zijn, zou ik ze niet elke dag kunnen doen. Het zijn lange dagen en het is dus vermoeiend, maar in onze regio gaat het over enkele festivaldagen per jaar, dus dan doe je extra je best,” lacht Fabio.

Fabio the Bus Driver

Chauffeur zijn tijdens het festivalseizoen is niet voor iedereen weggelegd, want het zijn inderdaad intensieve shuttlediensten. Met zijn Sprinter legt Fabio op enkele dagen honderden kilometers af door heen en weer rijden om de bezoekers op tijd op de festivalweide te krijgen. Fabio: "Ik startte rond 10 uur 's ochtends en om 18.30 uur werd ik vervangen door mijn collega, toch een pittige dag.”

Waarom evenement-organisatoren beroep blijven doen op Keolis voor personenvervoer? Omdat we samen de impact op het milieu en hun ecologische voetafdruk verkleinen: met één autocar haal je ongeveer 20 auto’s uit het verkeer. Bovendien spelen we een cruciale rol in de toegankelijkheid en bereikbaarheid van deze evenementen. En we dragen bij aan de passagiersbeleving door onze vriendelijke en professionele service, maar ook door passagiers te ontzorgen en de feeststemming al bij het binnenstappen van de bus te laten beginnen. We willen daarom Fabio en alle andere Keolis-chauffeurs bedanken dat ze hieraan een steentje bijdragen!