Elektrische en autonome voertuigen

Elektrische voertuigen

De eerste 100 % elektrische voertuigen van Keolis in België rijden rond in Gent. Onder de naam 'Wandelbus' rijden enkele elektrische busjes door het autovrije gebied van de Gentse binnenstad. De busjes zijn gratis toegankelijk en zijn bedoeld om mensen die minder goed te been zijn makkelijker in Gent te brengen. Drie elektrische busjes voor 8 personen rijden van maandag tot zaterdag en op koopzondagen door het centrum over een vast traject. Elke 15 tot 20 minuten passeert een busje op de route. Om in- of uit te stappen volstaat het om eender waar op de route de chauffeur een teken te geven.  De chauffeur zal op een veilige plaats stoppen om u te laten in- of uitstappen. 

 

100 % Autonome elektrische shuttles

Keolis is een pionier op het gebied van gedeelde autonome mobiliteit en voert reeds talrijke tests uit met zijn partner NAVYA in Frankrijk en over de hele wereld. De afgelopen jaren is er groeiende interesse in deze mobiliteitsoplossing. De nieuwsgierigheid naar deze technologie heeft het mogelijk gemaakt om proefprojecten op te starten en zo de levensvatbaarheid ervan te bewijzen bij het (her)ontwerpen van alledaagse mobiliteit, zowel vandaag als morgen.

 

De NAVYA autonome elektrische shuttle biedt plaats aan maximaal 15 passagiers, inclusief personen met beperkte mobiliteit (er is een speciale ruimte voor rolstoelen). Het voertuig beschikt over Lidar-sensoren, een GPS RTK-systeem, een odometrisch systeem, een V2X-aansluiting en camera's, zodat het voertuig andere voertuigen en voetgangers kan detecteren en op openbare wegen kan rijden. Het doel van de test is om de reacties van passagiers en weggebruikers te bestuderen om de technologie te verbeteren en ervoor te zorgen dat deze veilig en naadloos in het dagelijks leven in de stad past, voordat ze op andere toeristische locaties wordt geïmplementeerd.

 

>>> Meer info over ons aanbod

Copyright © 2020 Keolis Belgium All Right reserved | Privacy | Website by Flexvision