Keolis ontvangt ISO39001 certificaat

05/12/2017
ISO39001
ISO39001
Keolis behaalt als eerste in het personenvervoer het certificaat ISO39001.

Het heeft maanden van voorbereiding gevergd, maar nu kunnen we met trots melden dat Keolis Belgium en negen andere filialen van de groep het certificaat ISO39001 hebben behaald. Daarmee is Keolis het eerste Belgische mobiliteitsbedrijf in personenvervoer dat dit certificaat gekregen heeft. De toekenning van ISO39001 aan Keolis betekent dat het bedrijf voldoet aan de normen van het ‘Verkeersveiligheid Managementsysteem’. De filialen Keolis Belgium, Eurobus Holding, Keolis Vlaanderen, TCM Cars, Bronckaers, Eurobussing Wallonie, Cintra Landen, Autobus de Genval, Cardona en Picavet zijn nu ISO39001-gecertificeerd. De firma Vinçotte, die de certificatieaudits uitvoert,  heeft immers vastgesteld dat deze filialen voldoen aan alle eisen uit de norm.

De ISO39001-norm bestaat uit gestandaardiseerde richtlijnen rond verkeersveiligheid en is bedoeld om ons te helpen beter en op een gestructureerde manier met verkeersrisico’s om te gaan. Het streven naar deze certificering is een investering in veiligheid, waar zowel reizigers als werknemers de vruchten van zullen plukken. Door samen te werken rond dit thema wil Keolis de veiligheid van haar medewerkers en klanten verbeteren. Bovendien bevestigt het haar sociale verantwoordelijkheidszin en haar bezorgdheid rond verkeersveiligheid. 

Maar het stopt niet bij de tien filialen. “Veiligheid is onze prioriteit en een zorg voor iedereen binnen Keolis,” zegt Dirk Van den Brempt, Safety & Quality Advisor van Keolis in België. “Tegen eind mei 2019 willen we dan ook alle 40 filialen van Keolis in België gecertificeerd hebben.”

Copyright © 2019 Keolis All Right reserved | Privacy | Website by Flexvision