Keolis bereidt zich voor op de toekomst

21/02/2019

De opwarming van de aarde is een hot topic, nieuwsartikelen over fijn stof vallen met bakken uit de lucht en steeds meer steden weren vervuilende voertuigen uit het centrum. Omdat teleporteren nog steeds niet mogelijk is, moet Keolis dus op zoek naar milieuvriendelijkere alternatieven.

“Oudere, milieuonvriendelijke voertuigen worden reeds geweerd in verschillende steden. Nieuw aangeschafte voertuigen zullen steeds meer hybride en elektrisch worden. Die zijn een pak milieuvriendelijker, maar vereisen ook een andere manier van onderhoud”, weet Spinnoy Jurgen, Maintenance Expert bij Keolis Belgium.

Sinds oktober 2018 krijgen een zestigtal mecaniciens daarom opleidingen in samenwerking met Educam, het kennis- en opleidingscentrum van de autosector en de aanverwante sectoren. Tijdens een opleiding van twee dagen leren ze meer over de opbouw van elektrische en hybride voertuigen en de onderdelen van deze aandrijfsystemen. Op het einde van deze tweedaagse opleiding dienen zij te slagen in een theoretische en praktische proef alvorens ze hun beoogde attest ontvangen. Dit attest is zes jaar geldig. Vervolgens wordt een merkgebonden opleiding gevolgd met alle specificaties van het hybride/elektrische voertuig. Zo kan het technisch personeel in alle veiligheid werken aan deze voertuigen.

De eerste hybride bus bij Keolis rijdt al sinds 2013 bij TCM Cars in Visé, maar onlangs werden dertien nieuwe hybride voertuigen aangekocht die tegen eind deze maand allemaal op de baan zullen zijn.

Copyright © 2019 Keolis All Right reserved | Privacy | Website by Flexvision