Keolis Belgium en Open Tours Group bundelen de krachten

27/08/2018

Op 23 augustus heeft Keolis Belgium de handen in elkaar geslagen met Open Tours Group (OTG) door 100 % van de aandelen over te nemen van de vier bedrijven: Open Tours, Modern Toerisme, Zuun Cars en Nice Travelling.  Met deze acquisitie, breidt Keolis zijn activiteiten uit in het openbaar vervoer, het schoolvervoer, het occasioneel vervoer en breidt het zijn activiteiten uit met de luchthavenactiviteiten van OTG (tarmac en pilootvervoer). Alleen de stadstours zijn niet inbegrepen.

De overgenomen activiteiten vertegenwoordigen een omzet van ongeveer 17 miljoen euro, 380 medewerkers en 180 voertuigen. “Beide bedrijven hebben voordeel bij deze fusie omdat ze veel operationele synergiën zal opleveren en de dienstverlening aan de klanten zal verbeteren”, aldus Marc Renouprez, International Director van Keolis Continental Europe. 

Zoals bij elke overname wil Keolis de historische identiteit van de Open Tours Group behouden maar er toch een ‘Keolis touch’ aan toe te voegen.

Stefan De Prycker, CEO Keolis Belgium

De algemeen directeur van OTG, Alexander Dochy, blijft actief en zal een adviserende rol spelen in het integratieproces en in de overgang naar het nieuwe management. Zijn ervaring en betrokkenheid bij de business, evenals de kracht van Keolis, zullen beter voldoen aan de groeiende vraag naar kwaliteitsvolle dienstverlening.

“De continuïteit van de Open Tours Group, het welzijn van het personeel en de tevredenheid van haar klanten worden beter gewaarborgd in de handen van de Keolis-familie”, zegt Alexander Dochy. 

“We zijn er erg trots op dat de heer Dochy zijn vertrouwen uitspreekt in Keolis om zijn succesverhaal voort te zetten en een nieuwe toekomst voor zijn bedrijf op te bouwen door gebruik te maken van de sterke punten van Keolis. Zoals bij elke overname wil Keolis de historische identiteit van de Open Tours Group behouden maar er toch een ‘Keolis touch’ aan toe te voegen”, legt Stefan De Prycker uit.

Copyright © 2019 Keolis All Right reserved | Privacy | Website by Flexvision