Jobmogelijkheden bij Keolis

07/01/2020

Bij Keolis staan er op elk moment van het jaar vacatures open. Vooral voor buschauffeurs, mecaniciens en elektromecaniciens, maar soms ook voor andere functies. Buschauffeur is een knelpuntberoep en de vacatures raken dus maar moeilijk ingevuld. Toch zit de job vol uitdaging en afwisseling.

De eerste stap om buschauffeur te worden is eenvoudig: een rijbewijs D hebben.

Heb je dit nog niet, maar ben je wel geïnteresseerd om het rijexamen voor buschauffeur af te leggen? Lees dan hier hoe wij je daarbij kunnen helpen met ons programma Rijbewijs D (in samenwerking met Randstad)!

Chauffeurs

Keolis voert opdrachten uit voor verschillende klanten en heeft dus ook heel veel verschillende types ritten. Daarom zoekt Keolis personen die houden van veel variatie en die met de glimlach verschillende groepen klanten tevreden willen maken.

Ontdek hier de jobmogelijkheden voor chauffeurs.

Keolis voert opdrachten uit voor scholen. In ons bedrijf rijden heel wat chauffeurs rond die elke dag met de glimlach hun leerlingen naar de school vervoeren of hen naar het zwembad brengen. Deze chauffeurs halen samen met een begeleider ’s morgens de leerlingen op en brengen hen ’s avonds terug veilig thuis.

Vergelijkbaar met het schoolvervoer zijn de ritten voor fabrieksvervoer. In plaats van kinderen vervoer je arbeiders naar hun werkplaats en terug. Dit gebeurt afhankelijk van de klant ’s morgens, ’s middags of ’s avonds. Vaak kan dit gecombineerd worden met schoolvervoer of andere diensten.

Een ander belangrijke activiteit van Keolis is het openbaar vervoer. Je ziet overal in Vlaanderen lijnbussen rijden, maar een deel van die voertuigen zijn Keolis-bussen. In opdracht van De Lijn voeren wij dan ook heel wat lijnen uit. De chauffeurs die dit werk doen, komen elke dag in contact met nieuwe mensen. Sociaal is dan ook het sleutelwoord voor deze chauffeurs.

Wie een bus huurt, krijgt er een toerismechauffeur bij. Deze chauffeurs doen vaak dagtrips, maar ook meerdaagse reizen komen voor. Ze ontvangen passagiers en helpen hen waar nodig. De chauffeurs van een touringcar zijn er om het comfort van de reizigers te bewaken en hen veilig op hun bestemming te brengen.

Ontdek in deze video wat de job van buschauffeur inhoudt.

Elk type chauffeur heeft een eigen soort werk, maar voor elke chauffeur geldt dat ze stipt zijn, zelfstandig en nauwkeurig werken en klantvriendelijk en flexibel zijn. Ze zijn sociaal en contactvaardig en kunnen zich aanpassen aan veranderende omstandigheden. Afspraken nakomen is heilig voor hen.

Mecanicien / Elektromecanicien

Keolis heeft een wagenpark om U tegen te zeggen. Met bijna 3000 voertuigen is er altijd wel iets te doen. Onderhoud, depannage, banden vervangen, herstellingen … Je zorgt er dankzij jouw werk voor dat elke dag duizenden passagiers op hun bestemming geraken.

Ontdek hier de vacatures voor mecaniciens

Als (elektro-)mecanicien sta je samen met de collega’s in voor het onderhoud en de herstelling van bussen en autocars. Elektromecaniciens met een goede kennis van elektronische en elektrische uitrustingen, die zelfstandig storingen kunnen opsporen en oplossen zijn de perfecte kandidaat. Keolis beschikt over verschillende goed uitgeruste werkplaatsen met alle moderne tools verspreid over heel het land. Als mecanicien of elektromecanicien bij Keolis word je dus verantwoordelijk voor een belangrijk deel van ons wagenpark. Je collega’s helpen je waar nodig en ook omgekeerd spring je bij met je collega’s.


Zelf zien wat de job van mecanicien inhoudt? Bekijk het in deze video

Interesse in een job als buschauffeur, mecanicien of elektromecanicien bij Keolis? Solliciteer dan via jobs.keolis.be of stuur een mail naar hr@keolis.be.

Copyright © 2019 Keolis All Right reserved | Privacy | Website by Flexvision