Databuzz: reis door de wereld vol data

25/04/2019
DataBuzz

Keolis stelt in samenwerking met IMEC-SMIT-VUB de Databuzz voor. De Databuzz, een bus die reist door de wereld vol data, is het eerste 100 % elektrische, mobiele lab dat nieuwe educatieve technologieën naar scholen brengt. Het doel is om datageletterdheid van leerlingen te verhogen en ze zo vlot de weg te laten vinden in de digitale wereld.

vlnr: Marc De Cock, Industrieel Directeur; Stefan De Prycker, CEO Keolis Belgium; Vincent Traen, Business Developper; Luc Van Acker, Exploitatieverantwoordelijke

Daarnaast wil IMEC-SMIT ook het onderwijsproject verbeteren met de Databuzz. Er wordt data verzameld over de manier waarop leerlingen leren. Met die data gaan onderzoekers aan de slag om nieuwe technologieën in te zetten die het zelfregulerend leren ondersteunen.

De DataBuzz tijdens de persvoorstelling.

Begin deze week werd de Databuzz officieel voorgesteld aan de pers in de Unesco Atheneum te Koekelberg, waar de eerste leerlingen meteen ook de bus konden testen. Er zijn 7 thema’s waaronder een escape room waarbij de bus gehackt wordt en de leerlingen de controle moeten terugwinnen, een spel rond het gebruik van de smartphone, data in de pers, AI …

De DataBuzz is uitgerust met de nieuwste technologie

De bus wordt verhuurd aan de Vrije Universiteit Brussel om naar scholen en speelpleinen te gaan, maar is eigendom van Keolis. Keolis zorgde voor de levering en de inrichting van de bus. Hij wordt telkens voor een week verhuurd waarbij kinderen in en rond de bus activiteiten kunnen doen rond de genoemde thema’s, met het bijbrengen van datageletterdheid als centraal doel.

Copyright © 2019 Keolis All Right reserved | Privacy | Website by Flexvision