Behaal je rijbewijs D met Keolis!

01/07/2018

Jaarlijks vervoeren 3000 chauffeurs van Keolis maar liefst 26 miljoen passagiers met één van onze 2650 bussen of autocars. Elk jaar legt Keolis meer kilometers af dan het jaar voorheen. In 2017 ging het over 91,5 miljoen kilometer en de afgelegde afstand stijgt al enkele jaren.

Daar staat een tekort aan buschauffeurs en autocarchauffeurs tegenover. Voor schooldiensten, toerismevervoer, openbaar vervoer zoals De Lijn of de Waalse TEC zijn wij in heel het land op zoek naar chauffeurs. Het beroep van bus- of autocarchauffeur is een knelpuntberoep, maar daar probeert Keolis alvast iets aan te doen.

Via Randstad leidt Keolis haar eigen buschauffeurs op. Meer info op www.rijbewijs-d.be.

Het belangrijkste wat een buschauffeur nodig heeft om met een bus of autocar te mogen rijden is uiteraard een rijbewijs D. Dat kan wel wat geld kosten en schrikt vaak af. Om die drempel weg te nemen, lanceert Keolis een nationaal opleidingsproject in samenwerking met Randstad en Transport Academy. Alle kandidaten die de selectieprocedure succesvol doorlopen, krijgen de kans hun rijbewijs D te behalen, gefinancierd door Keolis. Enkel de examengelden in het examencentrum worden door de kandidaat zelf betaald.

Ben je geïnteresseerd? Of gewoon benieuwd naar het beroep? Neem dan zeker een kijkje op www.rijbewijs-d.be. Je ontdekt er de vlog van onze chauffeur Michael die vertelt over de job. Zie je jezelf wel met een bus of autocar rijden? Schrijf je dan in voor het opleidingstraject via het inschrijfformulier op de site en zie wat er uit de bus komt!

Copyright © 2019 Keolis All Right reserved | Privacy | Website by Flexvision